Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koncert v Atriu Vlastivědného muzea ve Slaném

 9. června 2010 sbor vystoupil ve Slaném v Atriu Vlastivědného muzea ve Slaném v rámci koncertů Kruhu přátel hudby.

Na koncertě zazněly některé z  Moravských dvojzpěvů Antonína Dvořáka, "Sluzenky" Jiřího Churáčka, acapella lidové písně v úpravě Zuzany Vlčinské a  na závěr jsme zařadili oblíbenou trojici Ave - "Ave Maria" Davida Hamiltona,  "Ave verum corpus"  W.A. Mozarta a "Ave Maria" Camille Saint-Saënse. Koncert byl zpěstřen sólovými výstupy, které už zazněly i na koncertě v Pozdni - Laďka Juhaňáková zazpívala "Rozmarýn" , Dáša Machálková s Janou Pospíšilovou duet  "A dze ty bula", oboje v úpravě L. Janáčka, a Katka Zimová se Štěpánkou Taišlovou přidaly "Stabat Mater" G. Pergolesiho. Novinkou byl také náš nový koferenciér Honza Machálek, který diváky celým koncertem provázel.

Ve venkovním atriu, za celkem příznivého počasí a hojné účasti diváků, nás přivítal pan Šarboch a kocert začal částí písní převážně doprovázených klavírem. I tentokráte se při doprovodu vystřídaly Alena Šandová a Eva Víšková, dílo Jiřího Churáčka "Sluzenky" bylo z důvodů nedostatku klavíristů:-))) doprovázeno nahrávkou z mp3. Diváci nám zůstali věrni, ovšem počasí ne - přesně v polovině koncertu začalo pršet! Díky vstřícnosti ředitelky muzea  paní Boženy Frankové, jsme se i s diváky přesunuli do kaple, kde po malé přestávce kocert pokračoval. Dešťová pauza sboru prospěla a tak s čerstvě nabytou energií dozpíval zbytek převážně acapella lidových písní s řádným nasazením. Diváci si na závěr tohoto dobrodružného koncertu vyžádali i dva přídavky.

Ve fotogalerii jsou použity fotografie Josefa Huntiera, další fotky můžete shlédnout na stránkách Vlastivědného muzea a naší dvorní fotografky Dany Srbové.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Koncert v Atriu Muzea Slaný